Ana: ”A început la o spovedanie…”

Ați publicat începutul mărturisirii mele. Mi-ați dat curaj să vorbesc, cu toată greutatea care îmi va apăsa sufletul înainte de descătușarea lui. Vă mulțumesc!

Când m-ați sunat și mi-ați spus că o să publicați, nu mi-a venit să cred… … …

Îmi tremura telefonul în mână și amuțisem. După ce ați închis m-au năpădit tot felul de stări. Bucurie, teamă, speranță, disperare etc. Știu că mulți mă vor judeca. Am văzut deja un comentariu în care se spunea că așa îmi trebuie, dacă nu am rămas la parohie. Poate aș fi rămas dacă preotul nu-și bătea nevasta și dacă fiul lui nu-l aduna de prin baruri. Și știți cine mi-a dat puterea să scriu mai departe și să nu-mi pese de ce va spune lumea? Dumneavoastră. Câte pietre s-au aruncat în dumneavoastră (sunt sigură, pe nedrept) și ați mers mai departe?! M-am gândit că dacă dumneavoastră ați putut, pot și eu.

Totul a început la o spovedanie. Tocmai mă despărțisem de singurul bărbat din viața mea și sufeream enorm. M-am spovedit plângând. La un moment dat, m-a prins de mână. Atingerea lui m-a șocat, dar m-a și cutremurat, m-a electrizat. L-am strâns de mână și m-am spovedit mai departe. După rugăciunea de dezlegare, m-a luat în brațe și mi-a spus că sunt o femeie care merită să fie fericită, că să mă bucur că am scăpat de un bărbat care nu mi-ar fi oferit nimic.

M-a prins de umeri. Aveam ochii înlăcrimați. M-a sărutat pe frunte, apoi pe ochi și… pe buze. Când i-am simțit buzele pe gura mea, am închis ochii și m-am prăbușit în brațele lui. Era cel mai cald și dulce sărut pe care îl simțisem până atunci.

-Mergi și te odihnește! Ne vedem mâine, da?

N-am avut nicio reacție. Nu am fost în stare. Am plecat, deși nu mai știam nici unde merg.

Vă rog să-mi permiteți să mă opresc aici. E greu. Voi povesti în doze mici. Atât poate inima mea.

Cu mulțumiri!

Ana.

                                           ***

Material neprelucrat. Am înlăturat doar fragmentele în care erau multe aprecieri la adresa mea.

Ana: ”Am fost amanta unui duhovnic renumit”

Lasă un răspuns