Adevărul despre relația Teodosie – ÎPS Lucian

Leonard Coca mi-a trimis recent un video cu Teodosie… nu știu ce a avut cu el de… l-a culcat 😊. Poate a crezut că-i e somn 😊. Din păcate, nu l-am putut încărca pe blog (probleme tehnice), dar îl găsiți pe pagina mea de fb. – Mihaela Ion

Fariseul de Tănăsescu îl întreabă pe Teodosie, dacă are vreo amintire de suflet despre ÎPS Lucian. Și ce credeți că răspunde? Ascultați-l! Are o amintire – amintirea unde se laudă pe el… e cea mai de suflet 😊. Deviza lui e ”eu, mie, îmi, pe mine, mă” :))))

Teodosie… hai să restabilim adevărul!

Despre acest episod am scris și eu în lucrarea ”Mai mult decât o carte – Adevărul”, numai că, până și din minciuna pe care mi-a spus-o, Teodosie a relatat ce a vrut el.

Bine că ai amintit de acea hotărâre sinodală, ca să pot demonstra ”cu armele tale”, cât ești de mincinos. Păcat de tine, omule!

Adevărul este că… Teodosie ar fi mers la Constanța cu gândul să-l dea afară pe ÎPS Lucian, numai că, Dumnezeu a hotărât să lucreze prin mine, pt. ca bătrânul Arhiepiscop să rămână în reședință.

După cum veți vedea în fragmentul de mai jos, eu am ajuns la Constanța, într-o delegație, la scurt timp după ce Teodosie fusese numit Arhiepiscop.

Adevărul e că… l-am pus pe Teodosie în fața faptului împlinit. Deoarece îl consideram sfânt, nu a mai avut cum să dea înapoi și mi-a zis că va fi așa cum am spus.

Văzând tulburarea IPS Lucian, am luat hotărârea să-i spun că va rămâne în reședință, fără să-l consult pe Teodosie.

Teodosie… te întreb acum, după ce m-ai trezit, pt. că atunci eram fascinată de tine și de ”puritatea” ta. Unde erai când s-a dat acea hotărâre sinodală? Nu erai în sinod? Era vorba despre Arhiepiscopia unde urma să fii stăpân. De ce ai permis să i se trimită IPS Lucian acea hotărâre sinodală care i-a măcinat sufletul până la venirea mea, dacă nu aveai de gând să-l dai afară din casă? Puteai să nici nu permiți să se ia în discuție acest lucru, dar apoi să mai și semnezi pt. acea hotărâre sinodală. Era foarte simplu. Te ridicai si spuneai că tu nu vrei să-l dai afară din reședință și atunci Patriarhul ar fi scos de pe ordinea de zi acel subiect.

Așa cum mi-ai spus, cu fățărnicie, după ce eu luasem hotărârea fără să te consult, că ”nicio hotărâre sinodală nu te va face să rupi sufletul unui om”, puteai să spui asta în sinod. Nu te obliga nimeni să-l dai afară, dacă tu nu voiai, cum s-a și întâmplat de altfel. Dar este foarte clar că tu ai avut intenția să-l scoți din reședință. Doar proștii mai pot crede minciunile tale. Pe mine m-ai trezit… Teodosie! Și îți mulțumesc, pt. asta!

Am de spus multe și în legătură cu fariseul de Tănăsescu, dar mă opresc doar la un singur aspect… deocamdată. Lingăul acela de Tănă…, când lucram, ca proasta, evident, la marele ”adevăr” (în care eu chiar credeam atunci) despre Teodosie, mi-a zis să nu mai scriu că a locuit într-o cămăruță de 2/2, pt. că baia era mai mare decât o sufragerie. Vă dați seama? Era invidios pe Teodosie că, micul apartament de la Arhiepiscopie (pt că într-adevăr e foarte mic), are o baie mare. De parcă Teodosie locuia în baie. Oameni de acest calibru are amărâtul acela de Teodosie pe lângă el.

Teodosie… sigur îți amintești. Ți-am spus acest lucru la acel moment.  

Oare tu, ”TATI”, realizezi câte lucruri știu despre tine? Câte am descoperit între timp? Câte am înțeles? Câte ne leagă? Câte lucruri am făcut împreună?

Un coleg de-ai tăi, chiar se întreba cât ai putut fi de inconștient să lovești într-un om care a stat lângă tine 20 de ani, DIN IUBIRE, nu din interes? Atât de inconștient… cât s-a văzut… sper să nu-ți mai demonstrezi inconștiența în continuare, pt. că… nu se știe… Sunt om și am o limită a răbdării…

Despre Teodosie – ÎPS Lucian… sunt multe de spus, dar mă opresc aici… deocamdată ?!?

Teodosie… ”TATI”… cât de sus am crezut că ești și… cât de jos ești… de fapt. Mă doare… ai fi putut fi cel pe care l-am descris în lucrarea în care am crezut, dar… dorința de mărire… te-a distrus…

„Nicio hotărâre sinodala nu mă va face sa rup sufletul unui om”

Nopți cu… Teodosie… Mă durea să-l văd așa…

 

 

Lasă un răspuns