21 de ani de când l-am cunoscut pe fostul meu duhovnic

De ce am ales să vă destăinui astăzi despre cine era vorba în articolul ”Vis profetic?”. Pt că se împlinesc 21 de ani de când l-am cunoscut pe IPS Teodosie.

Mi-aș fi dorit ca astăzi să vă mai spun o poveste care să vă încălzească inimile, o poveste cu un înger, un sfânt coborât din icoană… aș fi vrut să vă vorbesc despre EROUL MEU… Aș fi vrut să vă spun cum, timp de 21 de ani, duhovnicul meu și-a păstrat, cel puțin față de mine, nealterată aura de înger. Dar nimic, din toate acesta, nu mai este. Nici povestea, nici îngerul, nici sfântul coborât din icoană, nici EROUL MEU, nici duhovnicul meu. A rămas doar întrebarea de ce a făcut ce a făcut? Și au mai rămas frumoasele amintiri care abia mai respiră sub povara tristeții pe care, fără milă, a pus-o peste ele.

Cu toate acestea, îi sunt profund recunoscătoare pt anii aceia minunați, pt toate lucrurile bune pe care mi le-a împărtășit, pt răbdarea pe care a avut-o cu mine, pt cel care a fost și care m-a făcut să cred că așa arată îngerii.

4 aprilie 1998 – ziua în care intram în biroul unui arhiereu zâmbitor, blând, bun, iubitor, răbdător, rugător… Un arhiereu în care Îl vedeam pe Hristos!

Oare unde este cel de atunci? Pe unde s-a rătăcit?

Foto din arhiva personală

Cum l-am cunoscut pe IPS Teodosie

Cum l-am cunoscut pe IPS Teodosie -2

Preotul din vis – Arhiepiscopul Teodosie

Lasă un răspuns